Startups en scaleups

“sneller markttoegang of opschalen: versterk je business case”

In Nederland lukt het slechts 29% van de MedTech start ups om door te groeien naar een scale up. Met kennis van spelregels in de zorg, van financieringsstromen en ingewikkelde procedures voor vergoeding werk je aan succesvolle groei. Maak gebruik van mijn deskundigheid en netwerk om je business case te versterken!

Mogelijkheden benutten

De cijfers hieronder laten zien hoe belangrijk wet- en regelgeving en financiële afspraken in de zorg zijn voor succesvolle groei van technologie bedrijven. Ook al is Nederland niet het beste jongetje van de klas, er zijn veel kansen. Hiervoor moet je wèl de spelregels en spelers van onze gezondheidszorg goed kennen. Daarin ben ik  expert en help je met vragen als:

‘Wie gaat er voor mijn innovatie betalen’

‘Welke routes zijn er naar markttoegang en hoe maak ik daarbinnen een keuze’

‘Hoe kom ik tot een prijs en financieringsmodel voor mijn product’

‘Om welke samenwerkingspartners kun je niet heen’

Opschalen

Innovatieve medische technologie bedrijven hebben een lange adem nodig. Hoe houd je al die jaren financieel het hoofd boven water? De weg van idee via concept en validatie naar echte opschaling duurt in de zorg gemiddeld 15 jaar. Ontwikkelaars van een medtech product of data toepassing ervaren complexe uitdagingen: wet- en regelgeving is hinderend, de kosten gaan voor de baten uit en het is niet duidelijk wie de kosten van investering moet dragen. In Nederland groeit maar 29% van de technologische start ups in de zorg door naar scale up. In het buitenland liggen deze percentages veel hoger, tot wel boven de 70%. Dit komt door de wet- en regelgeving in andere landen, die geeft zorg innovatie meer wind in de zeilen: https://www.techleap.nl/reports/dutch-healthtech-2021-report-unlocking-its-untapped-potential/

Mijn diensten en producten voor startups

Een sterke business case ligt aan de basis van een financieringsroute of model voor jouw technologische toepassing. Ik stel de juiste vragen om de businesscase aan te scherpen en draag specialistische kennis aan over zorgfinanciering. Met kennis van de wet- en regelgeving is er meer mogelijk dan je denkt. Inzicht in de spelregels en spelers in de zorg vertaal ik naar concrete handvatten. Aanvullend maatwerk bestaat uit een patiënt journey, een multi stakeholder value case en/of een stakeholder analyse. Deze deliverables zijn meer of minder relevant, afhankelijk van de uitdaging waar jouw business voor staat. Gezamenlijk werken we deze uit.

Met mijn hulp krijg je inzicht in de mogelijke financieringsroutes en kun je een keuze maken voor de meest kansrijke optie. Tegelijkertijd komen er aandachtspunten naar voren, die richting geven aan de ontwikkeling van jouw toepassing op de (middel)lange termijn. Met de juiste handvatten krijg jij je business case rond en houd je de investeerders tevreden!

Wil jij ook aan de slag met een strategisch advies traject: aan het eerste adviesgesprek zijn geen kosten verbonden. Bel me:

Wil jij ook aan de slag met een strategisch advies traject: ZonMw Zorg voor Innoveren stelt regelmatig een subsidie beschikbaar waarmee jij deze hulp kunt financieren. Meer weten?  Laten we bellen.

zorgvernieuwing innovatie coach

Zet vandaag nog de eerste stap om jouw product of toepassing sneller bij patiënten te brengen

Meer weten?  Laten we bellen.

Of laat een bericht achter dan bel ik terug.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact