Market access en opschalen

“Startups en scaleups: versterk je maatschappelijke business case”

In Nederland lukt het slechts 29% van de medische technologie start ups om op te schalen. Succesvolle market access en groei is mogelijk door gericht te werken aan je financiële strategie. Maak gebruik van mijn deskundigheid en netwerk en versterk je -maatschappelijke- business case, de basis voor een gezonde financiële toekomst!

medischMogelijkheden benutten

De cijfers hieronder laten zien hoe belangrijk wet- en regelgeving en financiële afspraken in de zorg zijn voor succesvolle groei van medische technologie bedrijven. Ook al is Nederland niet het beste jongetje van de klas, er zijn veel kansen. Hiervoor moet je wèl de spelregels en spelers van onze gezondheidszorg goed kennen. Daarin ben ik  expert en help je met vragen als:

‘Wie gaat er voor mijn innovatie betalen’

‘Welke routes zijn er naar markttoegang en hoe maak ik daarbinnen een keuze’

‘Hoe kom ik tot een prijs en financieringsmodel voor mijn product’

‘Om welke samenwerkingspartners kun je niet heen’

Opschalen

Innovatieve medische technologie bedrijven hebben een lange adem nodig. Hoe houd je al die jaren financieel het hoofd boven water? De weg van idee via concept en validatie naar echte opschaling duurt in de zorg gemiddeld 15 jaar. Ontwikkelaars van een medtech product of data toepassing ervaren complexe uitdagingen: wet- en regelgeving is hinderend, de kosten gaan voor de baten uit en het is niet duidelijk wie de kosten van investering moet dragen. In Nederland groeit maar 29% van de medische technologie start ups in de zorg door naar scale up. In het buitenland liggen deze percentages veel hoger, tot wel boven de 70%. Dit komt door de wet- en regelgeving in andere landen, die geeft zorg innovatie meer wind in de zeilen: https://www.techleap.nl/reports/dutch-healthtech-2021-report-unlocking-its-untapped-potential/

Mijn diensten en producten voor startups

Een sterke business case ligt aan de basis van het ontwikkelen van jouw market access strategie. Ik stel de juiste vragen om de businesscase aan te scherpen en draag specialistische kennis aan over zorgfinanciering. Met kennis van de wet- en regelgeving is er meer mogelijk dan je denkt. Inzicht in de spelregels en spelers in de zorg vertaal ik naar concrete handvatten. Aanvullend maatwerk bestaat uit een patiënt journey, een multi stakeholder value case en/of een stakeholder analyse. Deze deliverables zijn meer of minder relevant, afhankelijk van de uitdaging waar jouw business voor staat. Gezamenlijk werken we deze uit.

Met mijn hulp krijg je inzicht in de mogelijke financieringsroutes en kun je een keuze maken voor de meest kansrijke optie. Tegelijkertijd komen er aandachtspunten naar voren, die richting geven aan de ontwikkeling van jouw toepassing op de (middel)lange termijn. Met de juiste handvatten krijg jij je business case rond en houd je de investeerders tevreden!

Wil jij ook aan de slag met een strategisch advies traject: aan het eerste adviesgesprek zijn geen kosten verbonden. Bel me:

Yolande identificeerde voor VitroScan mogelijke financieringsroutes voor het predictief tumor testen. De eisen voor het bewandelen van deze routes hebben VitroScan richting gegeven bij het ontwerp van de value case om op door te ontwikkelen. Daarnaast zijn we in gesprek gegaan met stakeholders bij de systeem partijen, waarbij Yolande voorzag in een belangrijke vertaalslag om tot concrete stappen te komen.

Willemijn Vader

Vitroscan

Yolande zet haar kennis en ervaring niet alleen in om samen met jou antwoorden te zoeken, maar ook om de goede vragen te stellen. Ze heeft ons in korte tijd geholpen inzicht te verkrijgen in de zorgmarkt en hielp ons bepalen waar ons product de meeste waarde kan toevoegen.

Tjebbe Tauber

MedxAI

Wil jij ook aan de slag met een strategisch advies traject: ZonMw Zorg voor Innoveren stelt regelmatig een subsidie beschikbaar waarmee jij deze hulp kunt financieren. Meer weten?  Laten we bellen.

zorgvernieuwing innovatie coach

Zet vandaag nog de eerste stap om jouw product of toepassing sneller bij patiënten te brengen

Meer weten?  Laten we bellen.

Of laat een bericht achter dan bel ik terug.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact